Reteta antricot de porc cu sos de hribi si smantana
Necesar pentru 4 persoane: antricoate de porc, o mana de hribi deshidratati sau doua maini de hribi proaspeti, usturoi, 200 ml smantana pentru gatit, sos de soia, o lingura de coniac, cartofi cat pumnul, salata verde, sare, piper, ulei de masline, unt.
Daca folositi hribi deshidratati, acestia trebuie hidratati o jumatate de ora. Apoi scosi pe servetele de hartie (dar pastrati apa in care i-ati hidratat). Daca folositi hribi proaspeti, curatati-I cu atentie de pamant, fara sa ii spalati, apoi taiati in feliute.
Curatati cartofii si bagati-i la cuptor, intregi, la 180 grade. Dupa ce se coc (intra usor cutitul in ei), taiati in felii mari, puneti-i intr-o tava, asezonati cu sare, piper si adaugati putin unt. Bagati din nou la cuptor, inca 15 – 20 minute.
Intre timp, pregatiti sosul. Caliti usturoiul tocat marunt in putin unt cu ulei, la foc mic. Adaugati ciupercile si caliti 10 minute, amestecand. Adaugati o lingura de sos de soia si coniacul, amestecati cateva secunde apoi adaugati smantana. Asezonati cu sare (atentie, sosul de soia e deja sarat) si piper. Daca vi se pare prea gros, puteti adauga in sos putin din apa in care ati hidratat hribii. Pastrati sosul la cald, pe o cratita cu apa calda.
Frigeti antricoatele de porc la foc mediu si construiti o farfurie mai frumoasa decat cea din poza.
OMG!!! Vreau si eu! Am deja planul facut pt acest sf de saptamana.. Dar unde gasesc hribi??