Salata asiatica cu vita
Nu imi place in general mancarea dulce dar salata asiatica cu vita a fost o reusita. Evident, puteti face vinegreta mai putin dulce sau deloc dar tine de gustul fiecaruia.
Ingrediente pentru salata asiatica cu vita
Taiati niste fasii de vita si asezonati intr-un castron cu sos de soia, sare, piper.
Legume feliate: ciuperci, dovlecei / zucchinni, morcov, eventual vanata si/ sau fasole verde, o ceapa taiata julienne si cativa catei de usturoi, feliati.
O mana de seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, cateva felii de ghimbir si o mana de salata verde.
Pentru vinegreta: amestecati intr-un borcan cu capac, in jumatati egale, sos de soia si otet balsamic (1/4), ulei de masline de trei ori mai mult decat soia si otetul (3/4), putin miere de salcam (sau lata miere fara gust / miros puternic, sare si piper. Emulsionati bine si aveti vinegreta.
Cum pregatim ingredientele
Totul se trage rapid in tigaie, folositi un wok neaderent si totul va merge super rapid!
Totul se prgateste la foc mare, maxim.
Incepeti cu legumele. Incingeti wokul, puneti seminsele de susan si prajiti pana devin aurii. Adaugati legumele asezonate cu sare si putin ulei de masline (daca pregatiti pentru mai mult de doua persoane, pregatiti legumele pe rand, altfel le fierbeti daca incarcati tigaia prea mult) si rumeniti putin legumele. Vreo trei minute. Tineti cont ca toate pot fi mancate si crude. Daca folositi si vinete sau fasole verde, incepeti cu acestea, gatitul lor dureaza cel mai mult.
Scoateti intr-o farfurie, coutinuati cu ceapa si usturoiul. Scoateti pe farfurie.
Urmeaza vita – incingeti foarte bine tigaia, adaugati un strop de ulei, feliile de ghimbir si aruncati fasiile de carne. Pe rand, daca sunt prea multe. Trageti in tigaie jumatate de minut, altfel se intareste carnea.
Puneti salata in farfurii, adaugati legumele, carnea si stropiti cu vinegreta dupa gust.
Enjoy!