Retete cu trufe – omleta cu trufe negre
Din lista de retete cu trufe, retete omleta cu trufe negre este una dintre cele mai simple, rapide, delicioase! Gasiti AICI mai multe retete cu trufe.
Va trebuie cam doua oua de persoana (depinde daca omleta cu trufe este gustare, parte din brunch sau mic dejun in sine). Bio, organice, de la tara – important este sa aiba galbenusul portocaliu si sa fie proaspete.
Va trebuie si forme de bucatarie, rotunde, patrate, cum vreti voi – daca vreti sa arate frumos in farfurie.
Ideal este sa aveti trufe proaspete. Dar faceti treaba si cu pasta de trufe, iar in cel mai rau caz, cu ulei cu aroma de trufe (detalii aici: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie)
Oua, sare de mare, piper proaspat macinat, ulei de masline, o tigaie cu fund gros si un capac, cateva frunze verzi.
Cum pregatim reteta omleta cu trufe negre
Bateti ouale bine, asezonati, adaugati pasta de trufe (daca aveti trufe proaspete, le radeti deasupra la final / pasta sau uleiul pot fi adaugate in compozitie).
Incingeti tigaia la foc mediu, cu putin ulei in ea.
Ungeti formele pe interior cu ulei.
Asezati formele in tigaie, turnati ouale cu polonicul, cam 3 cm inaltime. Vor creste dublu, apoi vor scadea la grosimea initiala. Acoperiti cu un capac (probabil acesta va sta pe forme, nu pe marginea tigaii, dar nu este grav. Lasati cam 3 minute pe foc si inca 3 fara foc, ca sa se patrunda bine si sa se dezlipeasca de forme. Eventual incercati cu o singura forma in prima faza, ca sa stabiliti durata de coacere, in functie de foc, tigaie, marimea formei.
Scoateti omleta cu tot cu forma, cu ajutorul unei spatule si asezati in farfurie. Scoateti usor forma si decorati cu cateva frunze. Eventual presarati cu cativa fulgi de sare de mare sau parmezan ras.
Indiferent de mancarea pe care o pregatiti – omleta cu trufe, paste cu trufe negre, sos de trufe negre, carne de vita cu trufe, cotlet de vitel sau de porc cu sos de trufe, orice sos cu trufe – daca folositi trufe, incercati sa le pregatiti termic cat mai putin. Pe cele proaspete, deloc. Pasta trebuie folosita cu grija. Uleiul este versatil, dat fiind ca nu este natural. Aveti in sectiunea sfaturi utile un rezumat despre trufe: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie. Trufele, albe sau negre, reprezinta o mare valoare adaugata, prin care puteti sa imbogatiti multe mancaruri cu un minim efort – fizic, caci cel financiar nu trece neobservat! Branza cu trufe, mozzarella sau buratta cu pasta de trufe, cateva rosii plus ceva verdeata sunt o minunatie. De incercat: https://bonfood.ro/burrata-cu-pasta-de-trufe-si-rosii-cherry. Nu mai vorbim de foie gras cu trufe: https://bonfood.ro/foie-gras-cu-trufe