Creveti cu usturoi la cuptor
Creveti cu usturoi la cuptor, de incercat si de mancat in orice anotimp!
Va recomand crevetii inghetati, sunt mai proaspeti decat cei care stau zile pe gheata din magazine. Lasati la dezghetat peste noapte, in frigider.
Curatati crevetii de cochilie, pastrand capul si coada. Taiati pe spate si scoateti tractul digestiv, vena aceea gri. Daca sunt proaspeti, capul se tine bine legat de trunchi. Asezati frumos intr-o tava si asezonati cu sare si piper.
Incalziti cuptorul la 250 de grade.
Lasati o bucata mare de unt la temperatura camerei. Stoarceti cativa catei de usturoi deasupra si adaugati o mana de patrunjel tocat. Amestecati cu o furculita pana omogenizati putin. Acoperiti fiecare crevete cu unt.
Bagati la cuptor pentru 10 – 12 minute si umpleti paharele de vin alb, sec, rece.
Enjoy!
Incercati si creveti prajiti sau creveti tempura cu mujdei de usturoi verde.