Antricot de vita cu piure de cartofi
Este iarna cand fac poza aceasta si este unul dintre acele momente cand re(realizezi) cat de bune pot fi unele retete banale, si ma refer acum la un antricot de vita cu piure de cartofi, cu o salata verde si un pahar de vin rosu.
Pot sa va spun asa:
- Despre cum sa alegi carnea de vita pentru gratar, care nu este un aspect banal, am scris AICI
- Despre cum sa frigi carnea de vita, am scris AICI, nu are rost sa reiau
- Piureul de cartofi: puneti cartofii la fiert in apa rece, pe foc mic; scurgeti apa, adaugati mult unt si sare si folositi un zdrobitor de cartofi. Cea mai profi si eficienta metoda este cu o sita speciala pentru piure, cea mai proasta cu blenderul, obtineti o chestie gumoasa.
- Sa aveti la indemana si o salata verde cu otet balsamic si (ideal) ulei de dovleac, daca nu cel de masline este perfect. Si un pahar de vin rosu sec.
Enjoy!