Oua ochiuri de rata cu mamaliga si ceapa prajita
Un deliciu absolut, usor de preparat si un fel de mancare foarte satios – oua ochiuri de rata cu mamaliga si ceapa prajita.
Combinatia de oua ochiuri de rata cu mamaliga si ceapa prajita
Nu este neaparat o reteta pentru care aveti nevoie de indicatii. Importanta este combinatia. Pregatiti intai ceapa, tocata marunt si egal. Caliti-o intro tigaie pana devine aurie maronie, la foc mic, in cateva linguri generoase de ulei. Dureaza destul de mult, asa ca aveti timp sa puneti la foc si mamaliga.
Pentru mamaliga, incercati sa folositi o cratita neaderenta, va usureaza munca. Puneti o lingura de ulei, apa si puneti la fiert. Adaugati sarea si malaiul cat e apa rece. Amestecati cu telul pana se omogenizeaza malaiul, apoi folositi o lingura de lemn, ca sa nu zgariati oala. Amestecati des, sa nu se lipeasca. Lasati mamaliga mai moale, se potriveste mai bine cu galbenusul curgator 🙂
Cand sunt ambele gata, intr-un ibric sau o craticiora mica fierbeti putina apa. Cand fierbe, adaugati putina sare si amestecati cu o lingura sa creati un vartej. Spargeti oul cu grija oul de rata, sa nu ii spargeti galbenusul. Lasati la fiert cam un minut, pana se intareste tot albusul. Scoateti cu grija, cu o lingura. Procedati la fel pentru urmatoarele oua. Nu va chinuiti sa fierbeti mai multe oua odata, va pierdeti vremea si ouale.
Tot ce va mai trebuie langa acest fel de mancare este un pahar de vin rosu.
Bineinteles ca puteti incerca aceeasi combinatie si cu oua de gaina dar gustul dulce si textura cleioasa a oualelor de rata este imbatabila. De asemenea, daca sunteti in razboi cu ficatul, puteti adauga si cateva bucatele de pastrama. Sau putin unt si telemea de oaie sub mamaliga calda.
Enjoy!