Cartofi noi prajiti in untura
Cartofi noi prajiti in untura, una dintre cele mai simple si satioase retete ale primaverii, pe care e pacat sa o ratati, daca va ajuta si ficatul.
Cartofii trebuie curatati cu sare grunjoasa, intr-un prosop. Cumparati cartofi micuti, nu alergati dupa cei mari. Frecati bine cu sare, spalati si mai bine, sa nu ramana pietre sau nisip pe ei, plombele sunt scumpe. Taiati cartofii mari mari, cat sa aveti bucati in general egale. Lasati la scurs intr-o sita.
Puneti la topit untura de porc sau de rata, intr-un wok spatios. Incingeti la foc mediu. Adaugati cartofii, cat sa fie total acoperiti de untura. La nevoie prajiti in mai multe randuri. Lasati focul potrivit, la foc mare ii ardeti la exterior si raman cruzi la interior. Cartofii noi au un continut foarte mare de apa, au nevoie de timp ca sa se patrunda. Cand devin aurii / maronii, scoateti pe servetele de hartie, sa absoarba grasimea in exces.
Intre timp, pregatiti o salata verde cu lamaie si un mujdei din usturoi nou.
Pentru mujdei, folositi un borcan cu capac. Stoarceti usturoiul in borcan, adaugati sare, ulei de masline si o lingura de apa. Puneti capacul si agitati bine timp de un minut, pana obtineti o emulsie.
Bineinteles, daca tineti post sau vreti o reteta vegetariana, puteti sa folositi ulei la prajit. Difera gustul si textura dar tot buni or sa fie!
Enjoy!