Creveti prajiti
Ca sa faceti niste creveti prajiti grozavi, cumparati creveti cruzi, care miros a mare sau deloc si nu a peste, fara culori portocalii intre cap si corp, care denota o prospetime relativa. Sau, cel mai cinstit, creveti inghetati (si decongelati peste noapte in frigider).
Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv. Vena aceea maronie / neagra.
Spalati usor in apa rece (nu sub jet caci ii rupeti), uscati bine cu servetele de hartie si asezonati bine cu ulei de masline, sare de mare, piper si fulgi de chili.
Incingeti o tigaie, adaugati putin ulei de masline si o lingura de unt si cativa catei de usturoi maruntiti grosier. Puteti adauga orice alta aroma, rozmarin, salvie, patrunjel.
Crevetii trebuie fripti in trei pozitii. Pe laterale si pe spate, cateva zeci de secunde. Asta ca sa arate frumos, daca tineti la prezentare, caci secundele suplimentare in care i-ati praji doar pe laterale vor lasa urme negre pe carapace.
Asezonati / decorati cu fleur de sel si fulgi de chili. Daca folositi creveti foarte mari, putina salata verde ii completeaza perfect.
Daca e primavara, incercati si reteta de creveti tempura cu mujdei de usturoi verde.
Enjoy!