Mix de peste (sturion, somon, spada) cu sos de rosii
Peste: va trebuie cateva fileuri de pesti cu carne ferma. Puteti sa folositi somon, sturion, dorada, biban de mare, spada.
Legume: orice poate fi fiert la abur si va place: mazare tanara, morcovi tineri, cartofi, sparanghel, conopida etc. Atentie insa, trebuie sa se potriveasca cu sosul de rosii.
Sos: cativa catei de usturoi si rosii cherry.
Decor: cativa vlastari de mazare si de ridiche. La nevoie, cateva frunze de busuioc fac treaba.
Sos: intr-o tigaie, incaziti putin ulei de masline, adaugati cateii de usturoi taiati feliute, amestecati si adaugati rosiile cherry taiate in jumatati cand usturoiul este foarte usor rumenit. Lasati 10, 15 minute pe foc mic, pana se topesc rosiile. Strecurati printr-o sita fina si aveti sosul. Folositi 5, 6 catei la doua maini de rosii cherry.
Legume: fierbeti la abur, incepeti cu cele care fierb mai greu. Mazarea si morcovii tineri sunt gata in maxim 10 minute.
Peste: spalati fileurile, uscati cu servetele de hartie si ungeti cu ulei de masline, apoi asezonati cu sare si piper. Prajiti intr-o tigaie antiaderenta, in putin ulei de masline si un varf de unt sau numai intr-o lingura de unt clarificat.
Decorati, mancati, beti, bucurati-va!
Ce bine arata!!