Creveti tempura cu mujdei de usturoi verde
Creveti tempura cu mujdei de usturoi verde, o reteta de primavara, care sa va binedispuna la inceput de weekend!
Tempura este un amestec mult mai fin, mai delicat decat cel de snitele. Evident, fiecare are scopul sau, si tehnologia difera.
Ingrediente pentru sosul tempura
Un ou, doua linguri de amidon, doua linguri de faina, sare, piper, fulgi de chili, apa minerala rece (incepeti cu o ceasca mica de apa).
In functie de cantitatea de creveti (sau orice altceva vreti sa prajiti, tempura se potriveste perfect cu calamari, dovlecei etc.) multiplicati cantitatile.
In functie de preferinte si gusturi, sosul tempura poate fi mai subtire sau mai gros. Asta trebuie sa decideti singuri. Reglati textura din cantitatea de apa minerala. Incepeti sa prajiti in sos gros, vedeti rezultatul si subtiati in functie de gust. Mai este un aspect important de luat in considerare, timpul de prajire. Daca aveti creveti foarte mari, un strat foarte subtire se arde inainte sa se fie gata crevetele. La fel pentur vinete. Daca prajiti dovlecel, care poate fi mancat si crud sau creveti mici, sosul poate fi foarte subtire.
Crevetii tempura
Va sfatuiesc ca in general sa folositi creveti inghetati, sunt mai proaspeti decat cei “proaspeti”. Lasati peste noapte in firgider la decongelat. Decorticati. taiati pe spinare si scoateti tractul difestiv, spalati si uscati cu servetele de hartie. Asezonati cu sare si piper.
Treceti crevetii prin amestecul tempura si prajiti in baie de ulei, pe foc mediu spre mare, pana obtineti o culoare aurie, cam doua minute.
Sosul de usturoi: taiati marunt o legatura de usturoi verde apoi mixati cu cateva liguri de ulei de masline si sare, pana obtineti o crema.
Crevetii sunt o solutie grozava atat pentru gustari cat si pentru a incepe mese delicioase intre prieteni. Incercati si creveti prajiti sau creveti iuti cu cartofi si smantana.
O reteta de brunch, sau de gustare minunata la inceputul mesei!
Enjoy!