Reteta Carne Asada
Carne asada, alegerea perfecta! Sa zicem ca va este pofta de gustul unei fripturi de vita dar aveti la indemana doar o bucata modesta de vaca, pulpa, sau nu tocmai ceva potrivit pentru gratar.
Bagati bucata de carne la congelator o ora, ca sa se intareasca putin, sa o puteti felia usor. Taiati apoi felii subtiri – perpendicular pe fibra – spre foarte subtiri (cativa mm). Aruncati intr-un castron si incepeti sa o asezonati & marinati. Sare de mare, piper, chili, lime, patrunjel, coriandru, ulei de masline, usturoi tocat, rozmarin, cimbru. Nu trebuie sa le puneti pe toate – doar ce va place! O lingurita de otet face minuni in demersul de fragezire a carnii. Lasati cateva ore la marinat, in bucatarie (nu la rece). Frigeti cateva secunde pe grillul foarte incins, la foc mare, pe fiecare parte.
Daca umpleti un platou mare cu aceste felii de Carne Asada, cartofi prajiti stropiti cu ulei cu aroma de trufe si adaugati cateva verdeturi, prietenii or sa va iubeasca: salata verde, avocado, castravete si ridichii pentru nota crocanta. Obligatoriu si lamaie, ideal, lime! Enjoy!