Reteta file de cambula cu unt la cuptor
Cambula este un peste cu carne delicata, buna, dar cam putina. Ca sa aveti ce manca, cautati exemplare mai mari, mai ales daca vreti sa o filetati. Eu cumpar cambula pentru ca joaca un rol important in stocul de peste si nu este scumpa.
Cambula se fileteaza precum calcanul. Daca nu va prea pricepeti, am gasit aici un tutorial destul de explicit: https://www.youtube.com/watch?v=ZUeZviXspZY
Taiati cativa morcovi si dovlecei pe lungime, in fasii subtiri si egale. Asezonati cu sare, piper, putin ulei de masline legumele si pestele. Inveliti cateva fasii de legume in fileul de peste si asezati intr-o tava antiaderenta sau tapetata cu hartie de copt. Stoarceti deasupra cativa catei de usturoi si acoperiti cu felii de unt. Bagati in cuptorul incins la 180 de grade pentru maxim 20 de minute si veti obtine un deliciu. Stoarceti putina lamaie deasupra.
Arata super poza, ma intreb daca e la fel de buna 🙂