Reteta creveti iuti cu cartofi si smantana
Creveti iuti cu cartofi si smantana, o reteta putin mai complicata, prin prisma task-urilor numeroase. Dar merita!
Opariti cateva rosii cherry, decojiti-le, taiati-le in doua si scoateti cu o lingurita, semintele.
Incingeti o cana de ulei intr-un castron mic (cat sa aveti o baie de ulei). La foc mediu, pe rand prajiti cateva frunze de busuioc (cateva secunde) si rosiile cherry. Scoateti pe servetele de hartie. Dupa ce se racesc, frunzele trebuie sa fie crocante.
Fierbeti cartofii, taiati cubulete, vreo 10 – 12 minute. Sa fie patrunsi dar sa nu se inmoaie caci isi pierd forma. Intr-o tigaie, in putin ulei de masline, caliti cativa catei de usturoi taiati felii si o ramurica de rozmarin. Cateva zeci de secunde, sa aromatizeze uleiul, apoi le scoateti. Adaugati cartofii, o lingura de unt si smantana lichida. Nu prea multa, cat sa lege cartofii. Fierbeti la foc mic cateva minute, pana se inmoaie cartofii. Amestecati cu grija, sa nu le stricati forma. lasati sa se raceasca putin, timp in care sosul ar trebui sa devina cleios.
Prajiti sau frigeti crevetii (am povestiti aici procesul: https://bonfood.ro/reteta-creveti-pe-plancha).
Folositi o forma rotunda, unsa cu ulei, pentru a monta cartofii in farfurie. Adaugati crevetii si decorati cu frunzele de busuioc si rosiile prajite.