Salata de fasole verde
Salata de fasole verde, mai ales pentru cei care au gradina si se pot bucura de ea in cea mai pura stare de prospetime, este un deliciu! In special in zilele foarte calduroase, poate reprezenta un fel principal special, sau o garnitura grozava langa un piept de pui sau un peste fript.
Folositi o oala cu capac, in care sa aveti apa cat sa acopere fasolea. Dati apa in clocot, adaugati putina sare si fasolea; cand incepe apa sa fiarba din nou, reduceti focul la mic, sa nu “tociti” fasolea. Fierbeti vreo zece minute si scoateti intr-un castron, folosind o spumiera.
Timpul de fierbere este relativ, depinde cat de tanara este fasolea, cate de groasa si mai ales de gust. Pentru salata, trebuie sa ramana usor crocanta, nu inmuiata total ca la mancare. Dar, gustul primeaza asa ca o puteti gusta din cand in cand si decideti singuri cand o scoateti.
Cat fierbe fasolea, pregatiti un mujdei din usturoi nou, folosind un borcan cu capac. Stoarceti usturoiul in borcan, adaugati sare, ulei de masline si o lingura de apa de la fasole. Puneti capacul si agitati bine timp de un minut, pana obtineti o emulsie.
Puneti mujdeiul peste fasole, asezonati cu sare, piper, ulei de masline si otet dupa gust.
Excelenta reteta vegetariana sau de post.
Enjoy!