Reteta cotlet de vitel cu trufe negre si parmezan / Cotoletta bolognese truffato / Truffled bolognese cutlet / Cotoleto bolognese / Cotoletta con tartufo /
O reteta clasica a bucatariei din Bologna / Italia, cotletul de vitel cu trufe negre si parmezan este o nebunie. Poate nu cea mai frumoasa mancare pe care ati vazut-o dar foarte gustoasa!
- 2 antricoate de vitel (sau 2 bucati vrabioara ori pulpa) dar antricoatele, cu tot cu os, au sarmul lor
- Parmezan (feliat cu un curatator de legume)
- Prosciutto
- Crema trufe sau trufa proaspata
- O lingura de unt
- Ulei de masline
- Cateva bucatele de rozmarin si cimbru, proaspete
- Cativa catei de usturoi, usor striviti cu cutitul
- O ceasca de supa de pui sau vita. Daca nu aveti, jumatate de pahar de vin alb rezolva treaba.
- Faina, pesmet, 2 oua, sare, piper
Ca si garnitura, un piure de cartofi si spanac sotat merg perfect. Puteti incerca si un piure + praz sotat, apoi usor prajit. Iar o salata verde ce include si rucola completeaza perfect.
Pregatiti intai toate ingredientele! Preparati apoi garnitura si lasati-o la cald.
Bateti carnea cu ciocanul de carne sau cu un facalet pana rupeti fibrele si ajunge la o grosime de aproximativ 5 mm.
Asezonati cu foarte putina sare si piper. Gustul sarat va fi completat de parmezan si de prosciutto.
Intr-o tigaie mare, la foc mediu, puneti la topit untul, cu ulei de masline. Sa aveti cam 2 mm de lichid in tigaie. Adaugati aromaticele si usturoiul.
Treceti carnea prin ou, apoi prin faina amestecata cu pesmet. Daca preferati varianta clasica, intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet.
Prajiti cam un minut pe fiecare parte si scoateti carnea pe servetele de hartie.
Scurgeti uleiul intr-un bol, stergeti tigaia cu servetele de hartie si puneti-o din nou pe foc.
Aveti 30 de secunde sa:
Puneti pe carne crema de trufe, felii de prosciutto si parmezanul. Puneti apoi carnea in tigaie, adaugati supa sau vinul si puneti imediat capacul. Cand adaugati lichidul, acesta trebuie sa intalneasca o tigaie foarte fierbinte, ca sa se evapore si sa topeasca parmezanul. Asadar, nu faceti ciorba in tigaie!
Aranjati frumos in farfurie si asteptati laudele! Morcovii, productie proprie, au fost doar pentru décor, nu neaparat fac parte din reteta.