Reteta midii in sos de rosii
Pentru 2 persoane, va trebuie ulei de masline, cativa catei de usturoi, cativa cm dintr-o tulpina de telina apio, cateva rosii bine coapte sau o conserva cu rosii in bulion si minim 1 kg de scoici. Am scris aici cum sa le curatati: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie
Intr-un wok sau oala mare, cu capac (scoicile isi cam dubleaza volumul cand se deschid), incalziti putin ulei de masline, caliti usturoiul taiat feliute, adaugati telina feliata, rosiile, asezonati cu sare (nu exagerati, daca midiile sunt proaspete si inchise, vor mai lasa si ele apa sarata) si piper si lasati sa fiarba catvea minute. Auneti scoicile, la foc mediu spre mare si acoperiti. Amestecati usor (sa nu spargeti cochiliile) dupa 3 minute. Dupa alte 3 minute, verificati midiile. Sunt gata cand se deschid iar carnea devine ferma (culoarea aceea translucida devine alba / portocalie). Mancati cu paine prajita.