Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan
Vara este anotimpul cu cele mai multe delicatese, de la rosii dulci la trufe, asa ca astazi le combinam intr-o supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan.
Vara este momentul trufelor negre (de vara), care nu sunt scumpe si nici greu de gasit, asadar este momentul cel mai bun sa va ganditi la retete cu trufe, sa va bucurati de gusturi, arome si vacante.
Ingrediente pentru supa crema de rosii cu trufe si parmezan:
Cateva legume pentru o supa / stoc (un pastarnac potrivit, un patrunjel (radacina), doi morcovi, jumatate de telina (radacina), doi ardei kapia sau grasi, doua cepe mari si vreo trei kilograme de rosii mari, extra coapte, zemoase si dulci.
Curatati legumele si puneti-le intregi la fiert, acoperite cu apa (doar acoperite, nu va trebuie multa supa). Sa fiarba vreo 30 de minute.
Tocati grosier alte doua cepe si rosiile.
Caliti ceapa intr-o oala, rumeniti putin la foc mare, adaugati rosiile si supa de legume. Lasati la fiert vreo jumatate de ora, la foc mediu, cu capac. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca.
Cu legumele fierte puteti face o supa crema de legume.
Lasati putin sa se raceasca, mixati cu un blender si treceti printr-o sita fina. Puneti din nou la fiert pana obtineti consistenta dorita. Asezonati cu sare si piper.
Puneti supa crema de rosii in castroane, radeti deasupra parmezan maturat si felii de trufe negre. Stropiti cu putin ulei de masline.
Enjoy!