Reteta supa asiatica de peste
Pentru 4 persoane, va trebuie 1L stoc de peste si 300g de peste, un mix de minim 2 feluri de peste: dorada, biban de mare, butterfish, somon, spada, sturion, ce va place mai mult. Cubulete marisoare sau felii, obligatoriu fara oase. Si cateva midii, dar nu obligatoriu.
Legume: jumatate de fir de praz, cateva ciuperci, cativa catei de usturoi, jumatate de ceapa rosie, jumatate de ardei kapia, cateva felii de ghimbir, un ardei iute, un fir de telina apio, ceapa verde, jumatate de fenicul, toate feliate subtire.
Ulei de masline, soia, sare, piper, taitei de orez, lime.
Cum facem supa asiatica de peste
Intr-un bol, asezonati pestele cu sare, piper si soia.
Incalziti stocul de peste intr-o craticioara.
Intr-o oala, incepeti sa caliti legumele in ulei de masline (ceapa, usturoiul si prazul), la foc mic. Dupa cateva minute adaugati telina apio si feniculul, mai caliti un minut si adaugati stocul. Lasati sa fiarba zece minute la foc mic. Adaugati midiile si taiteii, mai lasati la fiert doua minute, adaugati pestele, doua linguri de sos de soia, sare si piper dupa gust, lasati sa dea in clocot si opriti focul. Adaugati zeama de lime dupa gust, puneti in boluri, decorati cu ceapa verde feliute si felii de lime. Daca va place, puteti adauga si coriandru.
Enjoy!