Frigarui de creveti
Daca va doriti o reteta speciala, incercati frigarui de creveti! Un deliciu! Acum povestim despre o reteta cu creveti decorticati. Incercati si varianta cu cochilie – creveti pe plita!
Decorticati crevetii!
Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv. Vena aceea maronie / neagra.
Mancam sau nu mancam niste creveti deliciosi?
Spalati usor crevetii in apa rece, uscati bine cu servetele de hartie si asezonati bine cu ulei de masline, sare de mare, piper si fulgi de chili. Insirati pe frigarui in functie de cantitati si persoane la masa.
Intr-un ibric sau o mica craticioara, topiti putin unt, adaugati putin ulei de masline, usturoi ras, sare si piper. Optional si indicat, ghimbir ras si patrunjel proaspat, tocat. Si ceva aromatice, proaspete, tocate: salvie, rozmarin, cimbru, totul dupa gust!
Incingeti bine o tigaie, un gratar sau, ideal, o plancha.
Trebuie fripti / prajiti cam un minut pe fiecare parte, la foc mare.
Scoateti frigaruile pe o farfurie si turnati deasupra tot untul topit, cu aromatice.
Hraniti prietenii, ca mor de pofta!
Enjoy!