Bruschete cu piure de mazare si bacon crocant
Baconul: folositi doua tavi ale caror funduri se suprapun perfect, una in cealalta. Folositi doua folii de pergament. In tava mare, pe folia de pergament, asezati feliile de bacon. Acoperiti cu alta folie de pergament si cu cealalta tava. Aceasta va impiedica feliile de bacon sa se curbeze. Bagati la cuptor la foc mic spre mediu, vreo 20 de minute, pana baconul devine crocant.
Piureul de mazare: caliti cativa catei de usturoi in doua linguri de grasime, ulei de masline si unt. Adaugati doi pumni de mazare extra fina (mica si dulce), fie si inghetata. Caliti, 10 – 15 minute, la foc mic, cu capac, pana se inmoaie mazarea. Treceti apoi prin sita, ca sa obtineti un piure fin. Asezonati cu sare si piper, adaugati un varf de unt si parmzan ras apoi pastrati la cald.
Prajiti / frigeti cateva felii de paine buna, adaugati piureul de mazare, decorati cu bacon si cateva frunze verzi si stropiti cu ulei de masline.