Reteta tocana de peste la cuptor
O reteta grozava, alaturi de prieteni si un vin rosu.
Va trebuie peste, ce va place, ce gasiti, dar cu carne ferma: dorada, biban de mare, butterfish, somn, somon, sturion. Puneti bucatile de peste la marinat cu putin sos de peste, soia, sare si piper, macar jumatate de ora.
Pregatiti legumele: fenicul taiat fin, usturoi feliat, ardei iute feliat, ardei kapia feliat, telina apio feliata, o ceapa rosie taiata in jumatate, cateva rosii cherry, doua fire de cimbru si rozmarin, o jumatate de lamaie, decojita.
Suplimentar, cateva midii, o lingura de bulion si o jumatate de cana de stoc de peste.
Intr-o tigaie, incalziti putin ulei de masline la foc meniu si prajiti pestele, jumatate de minut, pe ambele parti. Scoateti intr-o tava pentru cuptor si adaugati legumele (mai putin lamaia), caliti cateva minute pana se inmoaie si adaugati-le peste peste. Adaugati in tava scoicile, lamaia in centru, bulionul si stocul de peste. Asezonati cu sare si piper, adaugati chili daca este nevoie, bagati la cuptor 20 – 30 de minute, la 180 de grade, pana scade sosul. Atentie sa nu ardeti scoicile si pestele, eventual scoateti din cuptor mai devreme. Scoicile trebuie sa fie acoperite de lichid caci altfel se usuca. Mancati cu paine prajita.