Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Pizza cu anghinare si anșoa

Home
|
Pizza
|
Pizza cu anghinare si anșoa
pizza cu anghinare si ansoa, reteta pizza, reteta pizza cu blat subtire, reteta blat pizza, blat subtire pentru pizza, reteta pizza de casa, pizza cu de toate, blat de pizza rapid, cum facem cea mai buna pizza de casa, pizza de casa cu blat subtire, blat de pizza subtire, aluat de pizza facut in casa, reteta blat corcant de pizza
Posted on mai 25, 2019 by robert

Reteta pizza cu anghinare si ansoa

 

Reteta de pizza cu anghinare si ansoa este simpla. In general, retetele de pizza sunt simple caci aceasta este o mancare simpla, asa a fost inventata. Secretele unei pizza delicoase sunt in fapt ingredientele de calitate, in combinatii potrivite, blatul subtire si un cuptor foarte foarte bine incins. Ce puneti pe blat, tine apoi doar de imaginatia si gustul vostru, si al invitatilor. Mult timp am evitat sa pregatesc pizza acasa dar uneori nu-i poti rezista…

Cum pregatim blatul pentru pizza cu anghinare si ansoa

Daca folositi blat gata facut (inghetat), lasati-l sa se dezghete jumatate de ora la temperatura camerei. Chiar daca are 400 g, veti obtine doar doua pizza din el (pizza de 25 – 30 cm diametru, 150 g pentru fiecare) pentru ca este patrat si or sa va ramana cateva colturi, nefolosite. Sau, le puteti framanta si intinde pentru o pizza mai mica. Sa nu va fie rusine cu blatul cumparat, este ieftin si eficient cand nu ai timp si / sau spatiu in bucatarie.

Daca insa aveti timp, placere si spatiu in bucatarie, treaba cu coca pentru blatul de pizza sta asa: pentru 4 pizza rotunde (25 – 30 cm diametru), va trebuie 480 g faina (tip 550 sau 650 dar acum exista si faina speciala pentru pizza), 1 lingura ulei de masline, 240 ml apa, 1, 5  lingurite sare, 1 lingurita drojdie. Framantati bine, pana obtineti o coca gumoasa, impartiti in patru mingiute, acoperiti cu faina si lasati vreo 20 de minute sa se odihneasca. Aveti si varianta in care folositi o masina de facut paine, pe programul pentru pizza, care va face toata treaba. Cantitatile sunt aceleasi. Eu folosesc doar blat inghetat cand fac o focaccia sau o pizza pt doua persoane. Daca suntem mai multi, pun la treaba masina de facut paine.

Incalziti cuptorul la temperatura maxima, este extrem de important. In mod normal (conform manualului), la un cuptor electric ar trebui sa folositi doar rezistenta inferioara (caldura de jos). Veti constata insa ca nu este suficient. In functie de cuptor, uneori foloseste ca in ultimele minute de coacere sa dati drumul si ventilatorului. Daca faceti pentru prima data pizza, incercati mai multe variante de incalzire cu acelasi tip de pizza si componenete, ca sa intelegeti cum se comporta cuptorul. In orice situatie, va trebuie temperatura foarte mare! La fel de adevarat este si ca, in functie de ingrediente si volumul lor, puteti sa variati. Oricum, cuptorul nu trebuie sa aiba mai putin de 220 de grade. Eu folosesc in mod curent 280, pentru blat fooaarte subtire. Daca va place blat putin mai gros, scadeti temperatura spre 220 si mariti timpul, altfel ramane coca cruda.

Ceea ce mai poate ajuta (si varianta ideala) este sa folositi o placa pentru pizza, daca nu, puteti sa folositi si tava cuptorului sau una ceramica, dar pe care sa o incingeti bine inainte (caz in care v-ar trebui si o paleta pe care sa pregatiti pizza, respectiv cu care sa o transferati pe tava ceramica din cuptor sau puteti sa intindeti blatul de pizza pe o hartie de copt ca sa il transferati apoi mai usor pe tava).  Orice ati folosi, presarati putina faina inainte sa asezati pizza ca sa nu se lipeasca.

 

Cum pregatim pizza cu anghinare si ansoa

Pizza cu anghinare si ansoa:

  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 anghinare la conserva, taiate in jumatati
  • 100 g masline negre stafidite
  • 50 g mozzarella
  • 50 g rucola
  • 8 ardei iuti grecesti murati
  • 8 fileuri de ansoa
  • ulei de masline, piper
  • 20 g de parmezan, felii

Ungeti blatul cu pasta de tomate, asezati feliile de mozzarella, apoi celelalte ingrediente, avand grija sa le distribuiti pe toata suprafata blatului. Terminati cu parmezanul. Bagati 10 minute la cuptor, plus / minus 2 minute. Trebuie sa gasiti un echilibru intre blat, care trebuie sa fie copt, mozzarella topita si restul ingredientelor, care nu trebuie sa stea prea mult la cuptor si in niciun caz sa se rumeneasca. Asa ca stati cu ochii pe ce se intampla in cuptor, nu exista un timp exact, numai voi il puteti determina. La final, decorati pizza cu anghinare si ansoa cu rucola si stropiti cu ulei de masline.

 

pizza cu anghinare si ansoa, reteta pizza, reteta pizza cu blat subtire, reteta blat pizza, blat subtire pentru pizza, reteta pizza de casa, pizza cu de toate, blat de pizza rapid, cum facem cea mai buna pizza de casa, pizza de casa cu blat subtire, blat de pizza subtire, aluat de pizza facut in casa, reteta blat corcant de pizza

Posted in
Fava (mazare galbena) cu calamar sau caracatita
Fructe de mare (inghetate) in sos de vin alb
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
  • Pui in fulgi de porumb, crochete de pui, pui cu cartofi prajiti, reteta crochete de pui facute in casa, retete bonfood, sos pentru pui prajit, reteta pui cu fulgi de porumb, sos de iaurt cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti Oricui ii zboara gandul la junk food se gandeste
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}