Somon Sockeye cu brocoli
Somon Sockeye cu brocoli, o reteta echilibrata si delicioasa. Destul de rar pe la noi, somonul Sockeye este mult mai bun decat cel de acvacultura pe care il gasim prin toate magazinele. Este mult mai slab si mai gustos, cu o culoare mai intensa, rosiatica. Il gasiti uneori inghetat pe la Metro, Selgros.
Este la fel de bun si in retete simple, fiert la abur sau fript, precum si in retete mai elaborate. In cele simple va puteti bucura de gustul autentic.
Cum pregatim somon Sockeye cu brocoli
Spalati si uscati cu servetele de hartie fileurile de somon. Crestati pielea in cateva locuri cu un cutit ascutit. Asezonati cu ulei de masline, sare si piper.
Intr-o tigaie neaderenta, caliti putina ceapa tocata marunt, intr-o lingura de ulei. Cand devine translucida, adaugati ramurile de brocoli si sotati la foc mediu vreo zece minute. Dupa primele minute, adaugati o lingura de unt, asezonati cu sare si piper. Daca este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa. Brocoli trebuie sa ramana putin crocant.
Rasturnati brocoli in farfurii, stergeti tigaia cu un servetel de hartie si incingeti la foc mare. Adaugati o lingura de ulei de masline si pestele, cu carnea in jos, pentru jumatate de minut. Intoarceti, cu pielea in jos si mai prajiti doua, trei minute, in functie de grosimea pestelui.
Puneti pestele deasupra garniturii, stropiti cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Enjoy!
Incercati eventual si reteta de somon sockeye cu legume si emulsie de lamaie sau somon in crusta de mustar cu praz prajit.