Reteta ceviche de ton
Ton de buna calitate, corect dezghetat, lime-uri, multe, o ceapa rosie, otet, chivas (cepsoara), paine, sare, ulei de masline, piper.
Taiati tonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30 – 60 minute.
Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la marinat 10 – 15 minute in otet.
Prajiti pe grill sau in cuptor cateva felii de paine buna, stropite cu putin ulei de masline, pana devin aurii.
Stoarceti usor pestele intre palme, sa se scurga toata lamaia. La fel si cu ceapa, o puteti chiar stoarce intr-un servetel de hartie ca sa iasa tot otetul. Intr-un bol, amestecati pestele cu ceapa, chivas tocat fin, sare de mare, piper, ulei de masline. Puteti adauga si fulgi de chili, dupa gust si / sau cateva rosii cherry taiate cubulete (dar le scoateti semintele inainte).
Puteti adauga si bucatele de avocado dar va incepe sa semene a tartar de peste – aveti reteta aici: https://bonfood.ro/tartar-de-ton