Reteta file de barbun cu legume si humus
Retea de file de barbun cu legume si humus este geniala. In general, combinatia dintre humus, peste si legume este una surprinzator de buna. Barbunul, la fel ca orice peste cu carne ferma, este ideal pentru aceasta reteta. Trebuie sa incercati reteta de file de barbun cu legume si humus dar si varianta cu biban de mare sau calcan.
Ingrediente pentru 2 portii de file de barbun cu legume si humus
Este o reteta destul de elaborata, prin numarul ingredientelor (dar se si potrivesc la gust / textura, sunt si frumoase in farfurie), asa ca cel mai bine este sa o pregatiti pentru mai multi oameni. Am enumerat ingedientele pentru 2 portii, le multiplicati dupa nevoie:
6 fileuri de barbun
6 linguri de humus
4 creveti, optional
1 ardei copt
4 sferturi de anghinare
cateva felii de zucchini
cateva fire de sparanghel
10 catei de usturoi
cateva masline verzi
cateva rosii cherry
cateva frunze de busuioc
cateva frunze de salata colorata
1 avocado
sare de mare, piper, ulei de masline
Cum pregatim reteta
Pentru retea de file de barbun cu legume si humus va trebuie o tigaie mare cu strat antiadeziv si o craticioara foarte mica, plina cu ulei, in care sa prajiti frunzele de busuioc si rosiile.
Pregatiti toate ingredientele – curatati legumele, filetati pestele. Este decizia voastra ce pregatiti singuri si ce cumparati gata facut (humus, ardei copt, anhinare la conserva). Humusul si ardeii copti cer timp, asa ca trebuie pregatite in prealabil. Despre humus si cum se prepara am scris AICI.
Puneti pe foc mediu craticioara cu ulei. Dupa ce se incalzeste bine, incepeti sa puneti in ulei frunzele de busuioc, pe rand, la cateva secunde, nu pe toate odata caci se lipesc. Lasati vreo 20 de secunde, pana devin transparente si scoateti pe un servetel de hartie. Dupa ce se racesc devin crocante / casante. Procedati la fel cu cateva rosii cherry. Dupa ce se racesc, scoateti pielea.
Incalziti tigaia mare, cu cateva linguri de ulei. Adaugati cateii de usturoi. Prajiti la foc mediu spre mare legumele (feliile de dovlecel sau zucchini, sparanghelul, anghinarea. Nu puneti multe odata in tigaie, se fierb in loc sa se rumeneasca. Atentie la usturoi, sa nu se arda, trebuie sa se rumeneasca frumos. Scoateti legumele si pastrati la cald, pe o farfurie pusa pe o oala cu apa calda.
Stergeti tigaia cu servetele de hartie. Adaugati ulei. Asezonati pestele si crevetii cu sare, piper si ulei. Prajiti pestele doar pe partea cu piele. Apasati usor pe peste cu o lingura / spatula / cleste, cateva secunde, ca sa nu se curbeze. Socateti pestele si crevetii langa legume.
Cum pregatim farfuria
Taiati avocado in felii si incepeti sa desenati farfuriile. Un strat de humus, jumatate de ardei copt, peste, creveti si legume dupa inspiratie. Completati cu frunzele de busuioc, rosii si catei de usturoi.
Stropiti cu ulei de masline si cateva picaturi de zema de lamaie, presarati niste boia si fulgi de sare de mare. Bon apetit!
Reteta file de barbun cu legume si humus, reteta file de barbun cu legume humus si ardei copt, barbun prajit, peste cu carne roz, barbun la tigaie, barbun cu legume gratinate, barbun cu legume, reteta peste barbun, retete bonfood, retete grecesti cu peste, retete speciale cu peste, cum pregatim barbunul, barbun la cuptor, barbun in pergament
As vrea sa-l mananc acum, nu conteaza ca e miezul noptii
Arata mult prea bine!
Minunat!