Conopida gratinata cu trufe si mozarella
Conopida gratinata cu trufe si mozarella poate sa fie atat fel principal cat si o garnitura exceptionala pentru peste sau friptura. Pasta de trufe gasiti acum destul de usor, cautati pe google si se rezolva, au fost listate variante inclusiv pe emag.
In functie de cantitatea de conopida pe care o pregatiti, folositi vasele adecvate. Va trebuie o oala mare, cu ceva mai multa apa, sa dati conopida intr-un clocot, nu sa stea jumatate de ora in apa, pe foc. La fel cu tava, va trebuie spatiu, sa nu aveti mai mult de doua straturi de conopida in ea.
Ingrediente: cam 300 grame de conopida si o mana de mozzarella de persoana. Pasta de trufe, parmezan, sare, piper, ulei de masline, unt.
Incalziti cuptorul le 200 de grade, fara ventilator. Taiati mugurii de conopida in bucati relativ egale. Puneti la fiert o oala cu apa, pe foc maxim. Cand da in clocot, adaugati putina sare si conopida. Asteptati sa dea in clocot si lasati doua minute la fiert.
Ungeti cu unt o tava mare. Scoateti cu o paleta conopida, scurgeti cu rabdare si puneti direct in tava. Presarati bucati de mozarella, asezonati cu sare si piper si amestecati usor, apoi distribuiti conopida uniform in tava. Puneti pasta de trufe din loc in loc, cate putin, cat mai des 🙂
Presarati parmezan ras deasupra, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor. Lasati cam 20 de minute, pana de rumeneste parmezanul.
Enjoy!
Va recomand si un piure de conopida cu trufe – fierbeti conopida cam 10 minute, sa ramana totusi putin crocanta. Maruntiti cu o furculita, nu faceti chiar piure de cartofi. Amestecati cu unt, sare, piper si pasta de trufe. O nebunie!