Scoici Saint Jacques cu crema de sparanghel si biscuiti de parmezan
Reteta de Scoici Saint Jacques cu crema de sparanghel si biscuiti de parmezan este simpla, rafinata si usor de facut pentru 2 – 8 persoane.
Tocati o ceapa mare si caliti intr-o lingura de unt si una de ulei de masline. Adaugati o mana de sparanghel, spalat si taiat in bucatele. Adaugati sare, piper, acoperiti si lasati pe foc minim zece minute. Verificati, sa nu se arda, eventual adaugati o lingura de apa. Lasati cateva varfuri pentru decor. Faceti crema folosind un blender.
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti o folie de hartie de copt intr-o tava si presarati din loc in loc parmezan ras. Incercati sa obtineti o grosime egala pe toata suprafata. Bagati la cuptor vreo zece minute, pana se topeste parmezanul si devine auriu. Stati cu ochii pe cuptor, daca parmezanul devine maro, e prea tarziu. Scoateti biscuitii rapid pe o farfurie, in tava se vor coace in continuare.
Tocmai ati facut niste chipsuri de parmezan. Daca vreti biscuti adevarati cu parmezan, aveti reteta AICI.
Spalati si uscati bine carnea scoicilor cu servetele de hartie. Asezonati cu ulei de masline si sare de mare. Incalziti o tigaie neaderenta pe foc mare. Adaugati o lingura mare de unt clarificat sau ulei de masline, cativa catei de usturoi, zdrobiti, salvie si rozmarin, infuzati uleiul cateva secunde apoi adaugati si prajiti carnea de Saint Jacques, cam doua minute pe fiecare parte. Nu puneti multe in tigaie, lasa multa apa si le vreti rumenite, nu fierte!
Puneti cateva linguri de crema in fiecare farfurie, cateva scoici, decorati cu varfuri de sparanghel si asezonati cu sare de mare, piper si ulei de masline.
Enjoy!
Incercati orice varianta si retetea credeti ca va place, carnea acestor scoici este fabuloasa: Saint Jacques cu sparanghel, Saint Jacques cu piure de mazare, Saint Jacques cu sos de sofran, Saint Jacques cu praz si smantana;