Reteta delicioasa de friptura de vita cu rosii cherry
Intr-o farfurie mare, intinsa, puneti cateva linguri de ulei de masline, multi fulgi de chili, fleur de sel, piper, cateva frunze de cimbru si rozmarin, verzi.
Intr-un bol, taiati vreo zece rosii cherry, in jumatati sau sferturi.
Puneti in valoare o bucata de antricot groasa cam de 2 cm, marmorata, cu firicele de grasime pe toata suprafata. Fie folositi un grill greu (adica de fonta, unul subtire o va arde), fie o frigeti pe gratar cu jar, fie in tigaie cu fund gros. Oricum ar fi, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei, calda.
Sterge-o bine cu servetele de hartie si unge-o cu putin ulei de masline!
Pe grill sau jar, friptura de vaca se pregateste la foc mare. Se intoarce de cateva ori (de 2 x 2, la 90 de grade) daca vrei sa iasa cu patratele pe ambele fete.
La 2 cm grosime, pe foc mare, in maxim 8 minute ar trebui sa fie gata. Daca o frigi prea tare, devine talpa. Si e pacat de ea. “Les connaisseurs”, francezii in special, o mananca prea cruda pentru gustul meu. Prea mult sange in farfurie. Noua ne place asa cum o vedeti in poza. La final insa, este o chestiune subiectiva. In orice caz, mai bine mai cruda decat uscata.
Scoateti carnea in farfuria cu ulei, lasati cateva minute si intoarceti pe partea cealalta. Scoateti pe un fund de lemn. Aruncati in ulei rosiile. Feliati carnea si puneti deasupra rosiilor. Un deliciu!