Oua fierte cu sparanghel si avocado
Oua fierte cu sparanghel si avocado – este un mic dejun de campioni, delicat, satios, frumos, gustos! Este mai curand potrivit pentru week-end, ca sa mearga si un prosecco langa!
Ingredientele
Sparanghelul: rupeti cozile (se rup ele natural de unde sunt prea uscate) si folosind un curatator de legume, razuiti pielea pana spre boboc.
Ouale: daca vreti solutia cea mai complicata, puneti fiecare ou spart intr-o site de ceai pentru cateva minute, pana se scurge toata apa din el. Transferati apoi intr-un mic bol uns cu ulei.
Frigeti pe grill cateva felii de paine, stropite cu ulei de masline.
Spalati cateva rosii cherry si taiati in jumatati. Feliati un avocado copt.
Puneti la fiert o cratita cu apa. Adaugati sare cand fierbe. Adaugati sparanghelul si fierbeti doua minute ca sa ramana crocant, trei minute daca il vreti moale. Scoateti sparanghelul si adaugati ouale, pe rand. Fierbeti fiecare ou cam un minut, pana se intareste albusul. Galbenusul trebuie sa fie moale.
Asezati frumos in farfurie sparanghelul fiert, jumatatile de rosii cherry, feliile de avocado si oul fiert deasupra.
Asezonati totul cu sare de mare, piper si ulei de masline. Putin parmezan ras poate face minuni.
Enjoy!
O masa foarte buna pentru dimineata! Multumesc pentru sugestie