Reteta vongole cu patrunjel si vin alb
Astazi povestim despre reteta de vongole cu patrunjel si vin alb, una dintre cele mai simple si bune mancaruri pe care o intalniti in tarile mediteraneene (si nu numai).
- 1 kg de vongole
- Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei)
- O lingura de unt 80%
- O mana de patrunjel tocat marunt
- 4, 5 linguri de ulei de masline
- Un fir de sare de mare
- O jumatate de paharel de vin alb sec
- O tigaie smaltuita sau de inox, cu capac
Incalziti tigaia cateva secunde, pe foc mediu. Adaugati uleiul, usturoiul, jumatet din unt, caliti un minut apoi adaugati vinul. Lasati jumatate de minut, pana se evapora alcoolul apoi adaugati scoicile, amestecati usor si puneti capacul.
In 5, 6 minute ar trebui sa fie gata. Daca vedeti scoicile deschise, carnea ferma si translucida, sigur sunt gata.
Gustati sosul. Daca este cazul, adaugat putina sare si opriti focul. Adaugati untul, patrunjelul, amestecati usor si lasati cateva minute cu capac.
Puneti vongolele in farfurii, cu o spumiera. La sfarsit, inclinati tigaia si recuperati sosul cu o lingura. Posibil sa existe cateva sedimente / nisip pe care e bine sa le lasati in tigaie.