Reteta icre de stiuca cu ceapa verde
Oricine este iubitor de peste adora cu siguranta si icrele, asadar astazi povestim despre de reteta de icre de stiuca cu ceapa verde.
Icrele de stiuca sunt polivalente. Va puteti bucura de ele simple, pe paine cu unt, la fel cum va puteti bucura de icre de somon sau sturion. Spre deosebire de acestea insa, le puteti amesteca cu ulei si ceapa, ca pe cele de crap si obtineti o gustare la fel de grozava.
Daca vreti sa le mancati simple, alegeti o paine buna si prajiti-o in unt. Aveti aici retete pentru gustari delicioase de caviar cu oua jumari si caviar cu smantana, unde scriam cum trebuie sa prajiti painea.
Ingrediente pentru salata de icre de stiuca
Icrele de stiuca sunt scumpe, cam la acelasi pret cu cele de somon. Asadar nu trebuie inecate in ulei. Daca vreti sa le inmultiti considerabil, alegeti icre ieftine, precum cele de crap.
Lasati democratia deoparte, uitati de icre de stiuca cu gris, icre de stiuca cu paine, salata de icre de stiuca si crap. Icrele de stiuca sunt scumpe, sunt bune, bucurati-va de ele ca atare, cu putin ulei si ceapa verde.
Ceapa: cea matura este destul de puternica, asa ca este de preferat sa folositi ceapa verde, tocata foarte fin. Are un gust mai fin si contrastul vizual cu icrele este mult mai atractiv.
Asadar, va trebuie icre de stiuca (cam 100 g pentru 4 persoane), 20 – 30 ml ulei de floarea soarelui, vreo 3 fire de ceapa verde si cam o lingurita de zeama de lamaie. Si ceva apa fiarta.
Cum pregatim salata de icre de stiuca
Ati pastrat icrele la frigider, evident! Lasati-le sa se incalzeasca jumatate de ora la temperatura camerei inainte sa le procesati.
Folositi un bol mare, ca sa puteti amesteca fara grija ca aruncati icrele pe gresie sau pe covor.
Puneti icrele in bol, adaugati cateva picaturi de ulei si incepeti sa amestecati cu o mica spatula de lemn. Pastrati o parte (o lingura / o lingurita) de icre deoparte.
Icrele de calitate sunt ferme, fara zeama, nu au adaos de conservanti, doar sare, 4-6%;
Daca icrele sunt ferme si nu se leaga, adaugati cateva picaturi de apa fiarta. Veti observa ca incep imediat sa se omogenizeze. Continuati sa amestecati, sa adaugati ulei apoi picaturi de apa cand simtiti ca icrele nu se mai leaga. Fata de icrele de crap, cele de stiuca sunt mult mai tari. Sparte, s-ar omogeniza / lega mult mai usor dar aspectul ar lasa de dorit.
Cum spuneam / scriam, icrele de stiuca sunt nobile, nu trebuie inecate si acoperite de gustul uleiului. O proportie de 100 grame icre de stiuca si 20 – 30 ml ulei este decenta.
Cand ajungeti la consistenta dorita (icrele trebuie sa fie pufoase si sa stea pe lingura precum albusul batut), adaugati restul de icre (in caz ca le-ati spart pe cele din salata, sa va ramana unele intregi pentru aspect), zeama de lamaie (maxim o lingurita) si ceapa verde tocata fin.
Prajiti in unt niste felii de paine buna si bucurati-va! Daca aveti la indemana si o paine cu maia, cu atat mai bine!
Un deliciu