Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Antricot de oaie la gratar

Home
|
Grătare
|
Antricot de oaie la gratar
antricot de oaie la gratar, reteta antricot de oaie, antricot de berbecut la gratar, reteta antriot de berbecut, retete bonfood, friptura de oaie, fragezirea carnii, marinada carne, carne de oaie la tigaie, carne de oaie la cuptor, carne de oaie la ceaun
Posted on decembrie 29, 2021 by robert

 

Antricot de oaie la gratar

 

Probabil ca exista un top 3 al fripurilor pe gratar (cel putin dupa gustul meu): fleica de porc, antricot de vita si antricot de oaie / berbecut. Desigur, lista este lunga si gusturile sunt diferite dar pentru iubitorii de oaie, astazi povestim despre antricotul de oaie la gratar.

Bineinteles ca este important animalul din care provine, ca sa nu iasa o friptura talpa. Aici tine de sursele fiecaruia.

Fragezirea / fezandarea carnii prin marinade, pastrare in bait sunt metode des intalnite, pe care le consider inutile.

Marinadele au scopul lor precis: sa imbogateasca carnea cu gusturi si arome. Si dureaza 30 de minute, cateva ore, peste noapte.

“Fragezirea” carnii este un proces cumva inutil. Daca ai o bucata buna, nobila, o pui cateva minute pe gratar, la foc mare si rezultatul este fantastic. Daca ai o bucata tare, o bagi la cuptor, la foc mic si dupa multe ore ai iarasi un rezultat fantastic.

Da, exista si aparate de fragezire a carnii dar cum scriam mai sus, procesul nu face sens…

 

Cum pregatim antricotul de oaie la gratar

Revenind la antricotul de oaie sau berbecut – acesta se frige pe gratarul super incins, la foc mare, cam doua, trei minute pe fiecare parte.

Masati bine carnea cu ulei de masline si sare. Daca doriti, adaugati si piper, boia dulce, cimbru, totul dupa gust.

Primul aspect important insa, crestati pielea / grasimea din jurul carnii, care la foc se contracta si curbeaza carnea.

Al doilea aspect important: antricoatele de oaie sunt subtiri, mai subtiri decat osul caci carnea se mai intinde putin. Aveti grija sa presati bine carnea pe gratar, astfel incat sa se friga si sa se caramelizeze rapid. Daca sta curbata pe gratar, se fierbe / usuca si se intareste ianainte sa aveti impresia ca este suficient de fripta.

Daca nu stiti cum sunt antricoatele pe care le-ati cumparat, frigeti doua, trei, sa vedeti ce textura au. Daca sunt prea tari, incercati sa le pregatiti la tigaie, dupa reteta de pastrama de oaie la tigaie si o sa va bucurati garantat de ele. Reteta este AICI.

Antricoatele de oaie la gratar sunt bune in orice combinatie: cu salata, cu cartofi la cuptor sau cu mamaliga. Incercati si reteta de antricoate de miel cu humus si muguri de pin de AICI.

Enjoy!

Posted in
Creveti in sos de rosii cu masline
File de dorada cu mazare
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
  • Pui in fulgi de porumb, crochete de pui, pui cu cartofi prajiti, reteta crochete de pui facute in casa, retete bonfood, sos pentru pui prajit, reteta pui cu fulgi de porumb, sos de iaurt cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti Oricui ii zboara gandul la junk food se gandeste
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}