Reteta cod cu sparanghel, fierte la abur
Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb.
Daca este inghetat, lasati pestele sa se dezghete usor, altfel de rupe. Spalati usor sub apa si lasati pe servetele de hartie, ca sa extraga surplusul de apa.
Cum pregatim codul cu sparanghel la abur
Puneti apa la fiert, cu tot cu sita pentru fiert la abur si capac.
Ungeti fileul de peste cu putin ulei de masline, pe partea cu care il puneti pe sita. Cand incepe apa sa fiarba, puneti pestele in sita. Dupa doua minute, si sparanghelul. Dupa alte cinci minute sunt gata ambele. Puneti sa incercati sparanghelul cu o furculita, daca il fierbeti prea tare isi pierde textura crocanta. Timpul de fierbere difera in functie de cantitate, puterea focului etc. Scoateti totul intr-o farfurie adanca, puneti o feliuta de unt deasupra si asezonati cu fulgi de sare de mare si piper. Simplu, gustos, sanatos!
reteta cod, retete bonfood, cum pregatim codul, retete cu cod, peste cod cu sparanghel, peste cu sparanghel, reteta cu peste cod, cod cu legume