Pui cu fulgi de porumb
Pui cu fulgi de porumb este probabil una dintre cele mai grozave retete de junk food pe care o putem face acasa. Avantajul este ca, folosind ingrediente de buna calitate si ulei mai putin ars, avem constiinta impacata. Are si junk food rolul sau in viata noastra 🙂
Ingrediente pentru pui cu fulgi de porumb
Cum scriam mai sus, motivul pentru care pregatim junk food acasa este ca folosim ingrediente de calitate.
- Piept de pui crescut cat de cat sanatos, taiat felii si aplatizat cu ciocanul de bucatarie. Taiati fasii, arata mai sexy decat halcile de snitel. Asezonati cu sare, piper si dupa gust, paprika dulce, fulgi de chili, usturoi uscat.
- Cateva oua batute, asezonate cu putina sare, intr-o farfurie adanca.
- Faina, intr-o farfurie intinsa.
- Fulgi de porumb, zdrobiti cu mana, tot intr-o farfurie adanca.
- O tigaie tip wok, cu minim 5 cm de ulei in ea.
- Un sos usor si delicios, din iaurt, usturoi ras, parmezan ras, lamaie, sare, piper, ulei de masline si lamaie.
Incalziti uleiul pe foc mediu. Tot asa prajiti si puiul, pe care il treceti prin faina, ou apoi prin fulgii de porumb. Prajiti cateva minute, pana devine auriu pe toate partile.
Daca va ganditi la ceva mai delicat, incercati si reteta de peste si creveti tempura.
Enjoy!