Ciorba de pui a la grec
Imposibil sa treaca iarna fara sa vi se faca pofta de o ciorba de pui a la grec. Reconfortanta si satioasa, oricand binevenita pe vreme rece, aceasta ciorba este usor de facut si nu dureaza mult.
Ingrediente ciorba de pui a la grec
- 3 l de apa
- 1 pui sau alte bucati pe care la aveti la indemana (de preferat si spinari)
- ½ telina radacina
- 3 fire de telina apio
- 2 ardei grasi sau kapia
- 2 dovlecei
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 3 morcovi
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 legaturi de verdeata, leustean si patrunjel
- 4 lamai
- Sare, piper, ulei de masline
Cum facem ciorba de pui a la grec
Va trebuie doua oale, ca sa grabiti putin procesul.
Puneti la fiert carnea de pui, in 3 l de apa. Curatati si taiati in bucati mari telinele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si ardeii kapia (folositi un cutit mic si ascutit si, incepand de la varful firelor de apio, prindeti intre cutit si deget fibrele si trageti in jos, pana la baza – sunt niste ate ca la fasolea verde, care nu plac in mancare). Puneti in oala, peste carne si lasati la fiert pana se fragezeste carnea. Cand e gata, scoateti carnea si legumele pe o farfurie.
Tocati ceapa si caliti-o in cealalata oala, in cateva linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugati supa.
Tocati carnea (soateti de pe oase), telinele si morcovii in cubulete mici, egale. Scoateti pielea ardeilor cu dosul unui cutit si tocati pulpa. Taiati dovleceii in jumatati, pe lungime si scoateti semintele cu o lingura. Taiati apoi in cubulete. Puneti toate legumele si carnea in oala si lasati la fiert pana incep sa se inmoaie dovleceii. Asezonati ciorba cu sare si piper, lasati sa mai fiarba cateva minute si opriti focul.
Amestecati smanatana cu galbenusurile intr-un bol. Turnati cate un polonic de ciorba in bol si amestecati dupa fiecare. Turnati apoi tot continutul bolului in oala de ciorba, adaugati verdeata tocata si acoperiti. Puteti adauga la acest moment si zeama de lamaie. Eu prefer sa o adaug in farfurie, cand mananc. Presarati in farfurie si vredeata proapata.