Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Antricot de porc la tigaie

Home
|
Cele mai apreciate
|
Antricot de porc la tigaie
antricot de porc la tigaie, reteta cotlet de porc, retete bonfood, antricot fraged de porc la tigaie, cotlet de porc fraged la tigaie sau gratar, cotlet de porc la gratar, cotlet de porc la tigaie, friptura suculenta de porc, reteta antriot de porc
Posted on martie 21, 2022 by robert

 

Antricot de porc la tigaie

 

Daca nu esti raw vegan, sigur ai facut macar o data antricot de porc la tigaie. E ceva prea bun ca sa nu-l incerci.

Reteta aceasta este cu aromatice si mult unt. Ce poate sa iasa prost? Cu putina atentie, nimic!

Eu cautam cotlete de mangalita online si am dat de retete de “antricot de porc fraged la tigaie sau pe gratar” si m-am enervat. Ca sa lamurim cateva aspecte, zic eu utile:

“Fraged”

Exista o regula de aur in bucatarie, o metafora de genul un minut sau o ora. Adica gatesti carnea la foc mare un timp foarte scurt, sau timp indelungat la foc mic. Daca esti bucatar profesionist si ai surse de carne de aceeasi calitate, o cunosti si stii ca te poti baza pe abordarea cu un minut. Daca mergi la magazin si cumperi o bucata de antricot de porc, nu ai nicio garantie ca va fi fraged. Ca sa fie clar! Evident, orice pasionat cauta carne marmorata, bucati mai groase, nu o usuca, stie cum sa o gateasca etc. dar ca idee, nu ai nicio garantie ca va fi frageda urmand o reteta rapida.

Daca nu, la foc mic si timp indelungat rezultatul este garantat pentru oricine.

“La tigaie sau pe gratar”

Este un nonsens prin simplul fapt ca cele doua tehnici nu au nicio legatura, in materie de tehnica si rezultat in ceea ce priveste gustul si textura.

 

Dar, sa fim constructivi, nu critici!

 

Cum sa facem un cotlete de porc la tigaie, delicios

  1. Alegeti antricoate groase, de minim 1,5 cm. Daca nu exista, cumparati antriot la metru si taiati-le voi.
  2. Antricoate cu grasime si, ideal, cu carne marmorata.
  3. Tigaie, de preferat una groasa.
  4. Mult unt, catei de usturoi striviti, aromatice verzi: cimbru, rozmarin, salvie
  5. Sare, piper, ulei de masline.

Carnea trebuie sa fie calda, la tempreatura camerei. Crestati grasimea / pielea de pe contur, altfel se strange la caldura si curbeaza carnea. Ungeti cu ulei de masline si asezonati cu sare si piper.

Incingeti tigaia pana iese fum, la foc maxim. Nu puneti ulei, e suficient cel de pe carne. Puneti antricoatele in tigaie, fara sa le aglomerati, sa nu fiarba. Rumeniti pe ambele parti. Cam doua minute pe fiecare parte. Adaugati apoi mult unt (intr-o tigaie de 28 cm cu doua sau trei antricoate, jumatate de pachet de unt) si aromaticele. Acoperiti carnea cu untul topit, cu o lingura, permanent, timp de cateva minute. Intoarceti si carnea de cateva ori. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca. Feliati apoi fiecare antricot, turnati sosul deasupra si asezonati din nou cu sare si piper.

Enjoy! Daca ati gasit si gatit antricoate de mangalita, sunteti niste fericiti 🙂

Aveti AICI reteta pentru antricot de porc la gratar cu piure de cartofi si AICI reteta pentru antricot de porc cu sos de hribi si smantana.

Posted in
Omleta spaniola sau tortilla de patatas
Friptura de vita cu piure de conopida
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • Tartar de vită făcut în casă, din carne de vită tocată manual, cu muștar Dijon, ceapă roșie și albus de ou

    Tartar de vita

    Tartar de vita Bonfood Sunt numeroase variante de tartar de vita pe care le-am mancat
    read more
  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Paste cu ulei si usturoi, spaghete cu usturoi si ulei, Spaghetti aglio e olio, retete cu paste, reteta simpla paste, spaghete cu usturoi, cum fac paste cu usturoi si ulei, retete bonfood, paste simple

    Spaghetti aglio e olio

    Spaghetti aglio e olio Spaghetti aglio e olio sau spaghete cu usturoi si ulei, o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}