Mazare tanara cu rosii proaspete
Daca sunteti in sezon si mai ales daca aveti o mazare tanara si proaspata, mai ales daca aveti noroc si este din productie proprie, va recomand aceasta combinatie de mazare tanara cu rosii proaspete. Nu este atat o mancare cat o punere in valoare a unor ingrediente proaspete, in cea mai simpla si rapida abordare.
La doua maini de boabe, va trebuie o lingura de unt si o rosie suculenta si gustoasa, curatata de piele si taiata in cubulete. Topiti untul, adaugati un catel zdrobit de usturoi si lasati jumatate de minut la infuzat, la foc mic. Scoateti usturoiul, adaugati mazarea si cateva linguri de apa. Lasati la foc mic, cu capac, zece minute. Adaugati cubuletele de rosii si mai lasati zece minute la fiert. Fara sare, fara piper.
Evident, reteta aceasta nu inlocuieste mancarea de mazare, cu ceapa calita si suc de rosii. Este doar o varianta de a va bucura de gustul unor ingrediente proaspete.
Daca au aparut mazarea si rosiile bune, va recomand si un carpaccio de rosii cu parmezan!
Enjoy!