Ciuperci umplute cu bacon si blue cheese
Ciupercile champignon sunt ieftine si, daca proaspete, excelente chiar si crude, dar astazi le umplem si le bagam la cuptor intr-o reteta de ciuperci umplute cu bacon si blue cheese!
Daca va ganditi la ele crude, incercati o salata cu baby spanac, felii de ciuperci champignon, felii de parmezan, otet balsamic si ulei de masline, sare de mare si pipe. Daca adaugati si muguri de pin, s-ar putea sa deveniti vegetarieni!
Cum facem ciuperci umplute cu bacon si blue cheese
Ciupercile umplute: pai le puteti umple cu ce va place voua! Varianta de astazi, ciuperci umplute cu bacon si branza cu mucegai nobil, verde.
Ciuperci: daca sunt curate, le puteti sterge cu un prosop de bumbac sau servetele de hartie. Daca au pamant pe ele, trebuie decojite. Nu le spalati!!
Caliti putin bacon feliat, taiat marunt, intr-o lingura de ulei si una de unt. Dupa 10 minute la foc mic, cand s-a adunat ceva grasime in tigaie, adaugati ceapa tocata marunt. Caliti zece minute la foc mic, adaugati putina sare si umpleti ciupercile: jumatate cu bacon si ceapa, jumatate cu branza mucegaita. Daca vreti sa arate frumos la sfarsit, nu suprapuneti umplutura, puneti cate o lingurita in fiecare jumatate de ciuperca. Asezonati cu sare si piper, stropiti cu putin ulei de masline si bagati la cuptor, pe la 180 de grade, pentru 20 de minute. Nu conteaza cat de gatite sunt ciupercile, pentru ca acestea sunt bune si crude. Asadar, cand vedeti o crusta aurie – maronie deasupra branzei, sunt gata.
Nu umpleti ciupercile prea mult, ele insele contin multa apa si nu vreti sa pierdeti umplutura, sucurile, gustul. Daca golul din mijlocul ciupercii este prea mic, sacrificati cu un cutitas din grosimea peretilor ca sa obtineri mai mult spatiu.
Diverse
Incercati orice combinatie va place, fara sa tineti cont de cele clasice, fiti cutezatori si tineti cont de gustul personal: ciuperci umplute cu branza de burduf si unt de oaie, ciuperci umplute cu branza de oaie si ceapa verde, ciuperci umplute cu spanac si usturoi, ciuperci cu carne de pui si smantanta, ciuperci cu carne de pui si usturoi, ciuperci umplute cu carne de pui si cascaval, ciuperci cu mozzarella si busuioc, ciuperci cu sos pesto, toate sunt delicioase dar tineti cont ca asezonarea se face in functie de umplutura. Sarea, piperul si uleiul de masline sunt obligatorii pentru toate, apoi apar oportunitati precum ulei picant, chili, usturoi, pasta de ardei gras, paprika, cimbru, oregano, rosii, bulion etc.