Antricot de porc la gratar cu piure de cartofi
Poate una dintre cele mai banale si savuroase retete ale copilariei, mai ales pe timp de iarna, antricot de porc la gratar cu piure de cartofi.
Nu sunt prea multe lucruri de spus despre reteta in sine cat niste sfaturi utile:
- cumparati / taiati felii de antriot groase, cam 2 cm; prea subtiri se usuca, prea groase, se ard la exterior.
- cautati antricot cu grasime; chiar daca nu o mancati, potenteaza gustul carnii.
- asezonati antricotul doar cu ulei de masline si sare; dupa ce il frigeti, adaugati piper, usturoi, cimbru. Adaugate inainte, se ard si devin amare.
- Piureul – cautati cartofi albi pentru fiert / piure / salata, sunt cei mai dulci si cremosi. Daca nu, folositi cartofi rosii. Cu cei albi din piata puteti avea sanse mari sa se dizintegreze la fiert, sa aiba un gust / textura malaioasa.
- Folositi mult unt, vreti sa fie bun, cu dietetic.
- Cel mai fin piure se obtine prin sita. Daca nu, un zdrobitor clasic de cartofi e foarte bun. Daca folositi un blender vertical obtineti o textura gumoasa, nu tocmai grozava.
- Salata verde, neaparat cu lamaie!
Enjoy!