Reteta Madeleines
Reteta Madeleines: din cand in cand mai povestim si despre desert! Usor de facut, dureaza vreo trei ore, dar este mai mult timp de asteptare. Mai jos reteta clasica, exista si variante cu ciocolata sau alte adaosuri. Singura provocare, daca vreti si forma clasica, va trebuie o tava speciala pentru Madeleines. O gasiti la magazinele de specialitate.
Ingrediente (pentru aproximativ 40 Madeleines)
- 4 oua
- 180 g zahar
- 280 g faina
- 15 g praf de copt
- 50 g miere
- 225 g unt
Cum facem Madeleines
Amestecati ouale cu zaharul cu mixerul la viteza maxima pana cand acestea isi dubleaza volumul.
Adaugati faina, praful de copt si mierea si amestecati din nou pana se omogenizeaza. Lasati compozitia sa se odihneasca 1 ora, in mixer.
Topiti untul si adaugati-l la compozitie (dupa ce s-a racit putin). Puteti adauga acum si coaja de lamaie sau portocala rasa. Amestecati din nou (la viteza mica), apoi lasati compozitia sa se odihneasca inca 1 ora.
Incalziti cuptorul la 190-200 grade si pregatiti formele de madeleine (le puteti unge cu putin ulei/ unt ca sa nu se lipeasca). Cu o lingura, adaugati compozitia in forme (umpleti aproximatix 2/3 din alveola).
Durata de coacere este de 7-8 min. Cocoasa de camila trebuie sa fie coapta (pufoasa, nu lichida iar restul prajiturii auriu, nu maroniu – chestiune si de gust personal). Stati cu ochii pe ele, zece secunde fac diferenta.