Linguine cu vongole
Am gasit la Metro Baneasa niste vongole mari si proaspete asa ca s-a decis meniul serii, linguine cu vongole! Un deliciu, usor si rapid de facut, cu gust si arome de vacanta!
Ingrediente pentru linguine cu vongole
Pentru doua portii:
- 1 kg de vongole
- 200 g linguine
- Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei)
- Doua linguri de unt 80%
- O mana de patrunjel tocat marunt
- 4, 5 linguri de ulei de masline
- Un fir de sare de mare
- O jumatate de pahar de vin alb sec
- O tigaie smaltuita sau de inox, cu capac
- Piper
Incercati sa obtineti vongole fara nisip, senzatia este neplacuta, mai ales in paste. Am scris aici despre cum se curata scoicile: http://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie
Puneti la fiert apa pentru paste. Adaugati sare cand fierbe apa, nu la inceput. Puneti linguinele in apa si nu adaugati niciodata ulei. “Fierbeti conform indicatiilor de pe pachetul de paste” dar gustati intotdeauna inainte, faceti linguine cu scoici, nu budinca.
Imediat ce ati pus pastele la fiert, incepeti sa incalziti tigaia pe foc mediu. Adaugati o lingura de ulei si una de unt, jumatate din usturoiul tocat si jumatate din partunjel. Caliti jumatate de minut apoi adaugati vinul. Lasati jumatate de minut, pana se evapora alcoolul apoi adaugati scoicile, amestecati usor si puneti capacul. In 4, 5 minute ar trebui sa fie gata. Daca vedeti scoicile deschise, carnea ferma si translucida, sigur sunt gata. Gustati sosul. Daca este cazul, adaugat putina sare si opriti focul. Adaugati pastele, untul, patrunjelul si piper. Amestecati usor si lasati cateva minute cu capac.