Spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate
Mie imi place sa combin pastele din faina cu cele din dovlecei, consider ca simbioza este perfecta, asa ca va povestesc despre spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate. Daca vreti sa mancati sanatos, puteti sa folositi doar spaghetele din dovlecei.
Ingrediente si abordare spaghete din dovlecei cu maslie si rosii uscate
Va trebuie: paste (spaghetti nr. 5) – 150 g pentru doua portii mari, 2 dovlecei sau zucchini, rosii uscate, cativa catei de usturoi, masline Kalamata, parmezan, sare, piper, ulei, chili.
Ca sa obtineti paste din dovlecei va trebuie o masinarie ca aceasta dar exista multe modele, manuale sau electrice. Este bine sa o aveti in casa daca vreti sa mancati mai crud, mai sanatos. Este disponibila in magazinele pentru bucatareala, costa in jur de 250 ron.
Scoateti samburii maslinelor, obtineti pastele din dovlecei, taiati cativa catei de usturoi in felii subtiri. Fierbeti pastele al dente. Intr-o tigaie, la foc mediu, caliti usturoiul cu putin unt si ulei pana devine auriu. Adaugati maslinele si rosiile uscate, pastele fierte, spaghetele de dovelecei, asezonati cu sare, piper, chili si amestecati bine. Luati de pe foc, asezati in farfurii si completati cu mult parmezan ras si ulei de masline.