Biscuiti fragezi cu unt si miere
Am facut biscuiti fragezi cu unt si miere pentru copii, care adora sa rontaie dimineata un biscuite langa paharul de lapte. Sunt foarte buni dar nu neaparat dietetici, asa ca nu abuzati 🙂
Reteta este simpla si permisiva, o sa gasiti probabil zeci de combinatii, inclusiv cu fructe. Conceptul de aluat fraged vine din combinatia de unt, lapte si faina. Daca doriti biscuiti de post sau mai putin grasi, exista variante. Faceti dupa placul personal, eu va las aici reteta mea:
Ingrediente biscuiti fragezi cu unt si miere:
- 200 g faina
- 150 g unt, la temperatura camerei
- 100 g praf de fulgi de migdale (sa nu ramana bucati mari caci sa infunda punga pos)
- 100 g miere
- 50 ml lapte
Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o pasta destul de subtire. Ca sa iasa biscuiti frumosi, trebuie sa folositi o punga pos, de preferat cu duiuri pentru ornat. In lipsa, puteti evident sa folositi oricand o punga de congelator, cu un colt taiat. Asadar aluatul pentru biscuiti nu trebuie sa curga dar nici sa fie solid. In functie de grasimea untului, a laptelui, de faina, este posibil sa mai fie nevoie de putin lapte sau putina faina. Nu ezitati sa adaugati cate putin, ca sa obtineti densitatea dorita.
Cantitatea de miere este discutabila, in functie de gust. A doua oara cand faceti biscuiti o sa stiti exact cata miere vreti sa folositi. De preferat sa adaugati o miere neutra la gust, ca cea de salcam, cea poliflora are un gust mai puternic.
Incalziti cuptorul la 150 de grade cu ventilatie sau la foc mediu (180 de grade) in cuptorul clasic.
Puneti o hartie de copt in tava cuptorului si desenati cu punga pos cerculete foarte mici (fara gaura la mijloc). Un disc putin mai mare decat moneda de 50 de bani. Ele vor mai creste in cuptor, cel putin 50%, asa ca lasati distanta intre ele.
Coaceti biscuitii cam 10 minute dar stati cu ochii pe ei, in functie de grosime si cuptor, timpul poate varia. Cand devin aurii spre maroniu, scoateti si lasati la racit.
Pentru un mic dejun fericit, incercati si reteta de clatite cu fructe, disponibila AICI.
Enjoy!