Muschiulet de vita la tigaie
Oricand va ganditi la o reteta rafinata, simpla si satioasa, puteti face un muschiulet de vita la tigaie. Simplu, cu o salata verde cu otet balsamic, sau in varianta mai elaborata, cu sparanghel si foie gras.
Taiati muschiuletul in bucati oarecum cubice. Evident, e important cati oameni aveti la masa, taiati bucatile in consecinta. Carnea trebuie sa fie calda, la temperatura camerei.
Ungeti carnea cu ulei de masline si asezonati cu sare de mare buna.
Va trebuie o tigaie intinsa, mare, sa nu fiarba carnea in ea. O mana de ramurele de cimbru si rozmarin, proaspete. Cativa catei de ustruroi, striviti cu mana / cutitul. Si mult unt, la un kilogram de carne cam un pachet de unt.
Incingeti tigaia pe foc maxim si rumeniti bucatile de carne pe toate partile. Adaugati apoi putin ulei de masline, aromaticele, usturoiul si untul. Cu o lingura, acoperiti carnea cu unul topit, pentru 3, 4 minute. Intoarceti din cand in cand carnea, inclinati putin tigaia ca sa recuperati mai usor untul.
Totul depinde mult de cat de puternic este ochiul aragazului, cate bucati aveti in tigaie, cat de groase etc. Cert este ca mai bine scoateti carnea cruda decat uscata. Daca este prima oara cand abordati aceasta tehnica, pregatiti doar o parte mica din carne ca sa vedeti rezultatele. Data urmatoare o sa stiti exact cat sa tineti carnea pe foc.
Luati tigaia de pe foc si lasati deoparte cateva minute, sa se odihneasca carnea. Scoateti bucatile pe rand si feliati, apoi puneti feliile la loc in tigaie. Asezonati cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Enjoy!