Paste cu somon afumat si spanac
Aceasta reteta de paste cu somon afumat si spanac este spectaculoasa, una dintre acele retete super simple, bazate pe ingrediente bune si atat.
Ca sa fie spectaculoasa, va recomand somon de buna calitate si paste proaspete cu ou, de preferat tagliatelle.
Va trebuie cam asa pentru doua persoane:
- 250 grame paste proaspete
- 100 grame somon afumat, taiat in feliute
- 200 grame de spanac inghetat
- 100 ml smantana lichida
- ulei de masline, sare, piper, unt
Puneti la fiert apa pentru paste.
Intr-o tigaie neaderenta tip wok, puneti o lingura de ulei, doi catei mari de usturoi striviti si o lingura de unt. Infuzati putin grasimea de la usturoi si adaugati spanacul. Caliti la foc mic, pana se topeste spanacul, apoi la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana se evapora tot lichidul – vreo zece minute. Puneti pastele la fiert si adaugati smantana. Asezonati cu sare si piper si lasati vreo trei minute pe foc mediu. Adaugati pastele, scurse si somonul afumat, amestecati cu grija (trebuie sa aveti in tigaie un sos gros si cremos), opriti focul si aranjati frumos in farfurii. Stropiti cu ulei de masline si presarati putin piper proaspat macinat.
Enjoy!
Apropo de paste proaspete, va recomand si reteta aceasta de tagliatelle cu Saint Jacques.