Ciuperci Shitake cu aromatice
Ciuperci Shitake cu aromatice – cea mai usoara, sofisticata si versatila garnitura, pentru orice fel de carne sau de peste!
Taiati ciupercile felii. Taiati cativa catei de usturoi in felii subtiri. Pregatiti cateva ramurele de cimbru si cateva de rozmarin. Unt, ulei de masline, sare, piper.
Pregatiti o tigaie tip wok, neaderenta.
Incingeti tigaia la foc maxim. Adaugati putin ulei de masline. Aruncati ciupercile feliate si amestecati vreo doua minute, totul din antebrat. Adaugati o lingura de unt, usturoiul si aromaticele. Asezonati cu sare si piper. Continuati sa amestecati din antebrat (de aceea este important sa aveti tigaie tip wok, nu clasica – este mult mai ergonomica pentru acest demers).
Aveti AICI o reteta de peste cu Shitake 🙂
Daca vreti o abordare de post, folositi doar ulei de masline, nu unt.
De asemenea, daca vreti o gustare fantastica, nu garnitura pentru un fel principal, prajiti cateva felii de paine buna in unt sau ulei de masline. Puneti deasupra ciupercile. Radeti putin parmezan! Bucurati-va de ele calde!
Enjoy!