Ciuperci oyster prajite
O minunata reteta de post, vegetariana sau super satioasa alaturi de o bucata de friptura buna, trebuie sa incercati cel putin o data niste ciuperci oyster prajite.
Nu le comparati cu nimic (cu alte ciuperci), bucurati-va de ele! Sunt mai tari decat hribii, mai putin aromate dar mai dulci. Puteti sa faceti cu ele supa, snitele sau pur si simplu sa le prajiti.
In general, ciupercile nu se spala. Se curata usor de pamant cu un cutitas si servetele de hartie sau, ideal, o pensula. Orice imersiune in apa le va transforma in ciorba in tigaie.
Taiati ciupercile oyster in felii de grosimi egale, incingeti o tigaie neaderenta si adaugati putin ulei de masline, cativa catei de usturoi striviti si ceva aromatice: rozmarin, cimbru, salvie, prospete, nu uscate. Adaugati ciupercile, rumeniti la foc mare pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper, apoi adaugati o bucata generoasa de unt. Inclinati tigaia si la foc mediu, folosind o lingura, acoperiti ciupercile cu untul topit timp de cateva minute. Daca vreti o reteta de post, sariti etapa cu untul, dar continuati sa prajiti ciupercile cateva minute, la foc mic.
Scoateti ciupercile pe o farfurie si decorati cu cateva cubulete de rosie proaspata si suculenta. Daca este iarna, folositi rosii cherry.
Enjoy!