Vita Kobe
Vita Kobe este ingrozitor de scumpa, deosebit de buna si merita incercata macar o data in viata. Nu elaborez prea mult reteta, este ceva bun, care se mananca in cantitati mici si care poate sau nu sa va dea pe spate. In functie de diverse aspecte, asteptari, comparatie cu alte tipuri de vita, modul de pregatire, parerile vor fi impartite 🙂
Cum pregatim friptura de vita Kobe pe plancha
Vita Kobe se prepara usor dar trebuie multa atentie la temperatura, sa nu o ardeti. Se prepara pe plancha de inox (nu de fonta) foarte bine incinsa (sau intr-o tigaie mare de inox), la foc mediu spre mare. Picurati cativa stropi de ulei de masline pe plancha, frigeti vita Kobe cateva secunde pe fiecare parte, pana se caramelizeza la exterior. Daca are cativa mm grosime, este gata imediat, zece secunde pe fiecare parte. Daca este groasa, doi – trei cm, sigilati-o pe toate partile apoi o puteti taia in tigaie sau pe plancha, in felii mai subtiri, pe care le caramelizati de asemenea pe ambele parti, cateva secunde.
Se asezoneaza cu pieper proaspat macinat si sare de mare (fleur de sel). Nu va bateti capul cu garnituri, la cat este de scumpa trebuie sa o mancati goala, sa ii simtiti gustul si textura.