Reteta ceviche de somon
Reteta este aceeasi ca pentru ton, dorada sau biban. Va trebuie somon dezosat, lime-uri, multe, o ceapa rosie, otet, chivas (cepsoara), paine, sare, ulei de masline, piper.
Taiati somonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30 – 60 minute.
Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la marinat 10 – 15 minute in otet.
Prajiti pe grill sau in cuptor cateva felii de paine buna, stropite cu putin ulei de masline, pana devin aurii.
Stoarceti usor pestele intre palme, sa se scurga toata lamaia. La fel si cu ceapa, o puteti chiar stoarce intr-un servetel de hartie ca sa iasa tot otetul. Intr-un bol, amestecati pestele cu ceapa, chivas tocat fin, sare de mare, piper, ulei de masline. Puteti adauga si fulgi de chili, dupa gust si / sau cateva rosii cherry taiate cubulete (dar le scoateti semintele inainte).
Ceviche de somon, reteta bonfood, ceviche bonfood, tartar de somon, reteta ceviche de somon, reteta cu peste crud, reteta cu somon, salata cu somon, aperitiv Peruvian, ceviche de somon
Foarte interesant… arata foarte bine, dar peste crud?!
Desi somonul neafumat nu e preferatul meu, am incercat retata cand am avut invitati; este savuroasa! Nu se simte deloc cruditatea pestelui!
De aia se lasa in sos de lime / lamaie cateva ore, dupa cum stim aceste fructe au sucul ACID, deci pestele se coace … in lamaie