Muschi de vita cu sparanghel si foie gras
Pentru sos va trebuie o cana de sos brun de vita. Puneti intr-o craticioara si lasati la fiert pana scade si se ingroasa. Opriti focul, adaugati un cub de unt si o ligurita de pasta de trufe. Omogenizati si pastrati la cald.
Fierbeti sparanghelul la abur 3 minute daca este gros, 2 daca este subtire.
Muschiul de vita trebuie sa fie la temperatura camerei. Il taitati in felii de 3, 4 cm grosime, asezonati cu sare de mare si piper si il prajiti in unt. Inclinati tigaia si acoperiti permanent carnea cu unt, cu o lingura. Intoarceti pe toate partile, prajiti cam 4 minute, in functie de cat de facuta vreti sa fie carnea. In 4 minute obtineti carne roz la mijloc.
Ficat: taiati cateva felii frumoase dintr-un lob, de grosimi egale. Daca faceti des foie gras, taiati cateva felii frumoase din fiecare ficat pe care il folositi si bagati-le la congelator, fiecare ambalata individual, in folie de plastic. Fiind foarte gras, ficatul nu ingheata puternic (are textura unei sunci de porc) si poate fi prajit direct din congelator. Daca nu sunt ambalate insa individual, nicio sansa sa le dezlipiti fara sa le faramitati.
Folositi o tigai antiaderenta, lasati la incins si prajiti ficatul la foc mediu spre mare. Ficatul trebuie sigilat, maxim un minut, pe fiecare parte. La foc mic se topeste.
Interesant..dar pare scump.